Kategorier
Rusta & Matcha

Rusta och matcha till en ljus framtid i Malmö

Genom Rusta och matcha i Malmö kan malmöiter få hjälp med att hitta jobb och utbildning. Handledare anpassar stödet efter varje deltagares behov. Lär dig mer.

Att hitta rätt på arbetsmarknaden känns oftast nervöst och oroligt. För många är situationen ovan. Med de tjänster som erbjuds inom Rusta och matcha i Malmö får alla deltagare hjälp att hitta sin riktning. Med stöd från erfarna handledare som lyhört anpassar arbetet efter varje persons förutsättningar ökar chansen att få ett passande arbete.

Möjligheten att kombinera Rusta och matcha med SFI gör att även nyanlända får viktigt stöd med att bygga en framtid i Sverige. Praktikplatser och hjälp med att sammanställa en cv är bara några av de verktyg som finns för att stärka deltagarnas position på arbetsmarknaden. Handledare med lång erfarenhet har visat sig vara viktiga för lyckade resultat inom programmet.

Handledare med lång erfarenhet hjälper

Erfarna handledare utgör basen i programmet Rusta och matcha i Malmö. Handledarnas professionalism och förståelse för arbetsmarknadens krav kombineras med ett genuint intresse för de deltagande. Detta gör att alla kan få kvalificerat och personligt inriktat stöd genom hela programmet. Målet är att alla ska få hjälp – med arbete och/eller utbildning.

Handledarna kan bland annat hjälpa till med att förbättra cv, öva på intervjutekniker och hitta praktikplatser. Målet är inte bara att hitta ett jobb utan även att se till att det är rätt jobb för varje deltagare. Validering och bedömning av yrkeskompetens är steg som kan erbjudas inom programmet. Allt för att rusta deltagarna så väl som möjligt inför nästa karriärsteg.